Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O73t64t19o 91Č97e31r60n35ý

31. 10. 2014 16:04

Pod mjr. Marhoulem bych "chtěl" sloužit. Zaručené 100% ztráty: útok oděný do vlastenectví.

7 1
možnosti
JR

J88a17n 77R61á92ž

31. 10. 2014 15:57

Jo, v zásadě souhlas, až na : Když nás někdo napadne, vezmu zbraň a budu se bránit"

Ale dnešní mladíci neví jaký je rozdíl mezi kouhoutkem a muškou, ani jak se nabíjí zásobník. A kdyby dostali do rukou zbraň, byli by víc nebezpeční sobě a blízkým než nepříteli.

A to vyznělo z projevů Marhoula a chápal jsem ho, ze se rozlobil na toho diváka z publika. Já, být tam, asi bych mu jednu střihnul.

Povinná několikaletý voj. služba je pitomost, ale vytvoření aktivních záloh a pravidelně je cvičit se jeví v současné mezinárodně politické situaci, jako nezbytně nutné. Právě proto aby bylo dost lidí, kteří když by k obraně svých rodin chtěli vzít zbraň také věděli, jak tu zbraň použít!

12 1
možnosti
Foto

Přesně jste vystihl můj názorR^

2 0
možnosti
MD

Tak vedle apelu na vlastenectvi napr. panem Marhoulem a dalsimi, zvlaste vlastenectvi druhych, v dobe kdy se ho snazime odbourat, je to jen hodne mala 'vloudilka'.

0 0
možnosti
MD

Zaradte si prosim pod prispevek pana Palky v 15:18. Dekuji.

0 0
možnosti
PP

P54e60t28r 74P82á51l26k35a

31. 10. 2014 15:18

nejhumornější částí článku je tučně položená otázka, zda-li může být demokratická taková země, ve které si nelze nasazení armády odhlasovat. R^;-D

Znáte nějakou zemi na světě (nebo i v jakékoliv jiné galaxii), kde se k nasazení armády pořádá všelidové hlasování?

6 0
možnosti
PK

To je pravda, ale jinak jsem rád, že někdo takový článek k diskusi napíše. A že vlastenectví nelze nařídit, to už spíš "lásku" a pěkný vztah k manželce.

0 0
možnosti
Foto

Vlastní armáda je ,,atributem" suvereního státu. Těžko jí může představovat ,,sto rambů", jeden skladník, velení a ,,nějaká technika s nějakým servisem"(to prosím nemíním jako urážku našich vojáků!). V našich podmínkách se v reálu odehrálo to, co bylo označováno jako přechod z válečného na mírové hospodářství. Vstup do NATO to nevyřešil. Branná povinnost sice trvá, nikdo (většina) z potenciál. ,,odvedenců" však není vycvičena. Nejde přece jen o stisknutí spouště na zbrani. Politicky to řešit není vůle, ale jde i o bezradnost, finančně jde rovněž o veliký problém. Morálně, až po vlastenectví, jde většinou jen o ,,hurávlastence", či lhostejnost. Tolik realita. Co s tím? Bez vůle, ale i rozhodovací moci politiků (vůdců) to lze asi těžko řešit. U veřejnosti dtto. Jinak zdravím. J.A.J.

4 0
možnosti
PK

Souhlasím, že u nás je takový odpor k vojenské službě (mimo obliby Army shopů), ve srovnání s Polskem, asi i Slovenskem apod. Taky dnes nenajdete českou matku, která by strhla ze zdi pušku a řekla synovi - jdi. 

Ale nějaké sólovější bránění státního prostoru jen naší "armádou" v jakékoli podobě je iluze. Vždy se musíme opírat o spojenectví. Jestli je nebo bude k dispozici je věc druhá. Těžko mohu jako laik vyhodnotit "islám" - s nadsázkou, kdybychom do Arabášů neryli či nějak rozumněji, viz Syrie, bylo by islámské nebezpečí jiné?

0 0
možnosti
MD

Skvely clanek. Karma je Vase.

7 3
možnosti
Foto

Mám za to, že je marné Vám vysvětlovat skutečnost, že v roce 1997 byla kapánek jiná mezinárodní situace než jakou zažíváme dnes, takže se do toho raději ani nebudu pouštět...

4 0
možnosti
JV

Dobrý den, děkuji za reakci. Co přesně myslíte jinou mezinárodní situací? Nebyli jsme náhodou v letech 1997 a 1998 na misi IFOR v Bosně a Hercegovině, nečlenském státu NATO? Máte informace co se tam dělo? Konflikty byly stejné, jen se neodehrávaly na Ukrajině.

7 4
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Vystudovaný ekonom, rodič, snažím se zabývat podstatným.

Seznam rubrik