Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TF

T46o14m 39F30r66u76t65h

4. 3. 2017 9:12

Nemá cenu na tohle reagovat.

4 0
možnosti
Foto

Tak proč to děláte?

0 0
možnosti

Kdo je obeznámen s typologií MBTI, tak chápe, že skutečně inteligentních a schopných abstraktního systémového myšlení je schopno cca 10% populace, dalších řekněme 15% jsou idealisté. Pohrdlivě většinou nazývaní sluníčkáři. Zbytek tvoří cirka 35% hédonistů zaměřených na přítomnost a největší skupina je 40% "strážců" vycházejících při hodnocení reality z minulé zkušenosti. Ti tvoří většinovou čtenářskou obec tohoto média a definující potřeba je pro ně bezpečí.

Konzervativní snahy o návrat k nacionalismu z 19. století jsou v současné situaci logickou reakcí této populačně dominantní skupiny na rostoucí nestabilitu systému a nepředvídatelnost budoucího vývoje na základě minulé zkušenosti. Koncept národa a vlastenectví v jejich podání však není o nic přirozenější, než současné nadnárodní struktury. Snahy o deglobalizaci globalizovaného systému jsou slepou uličkou. Do minulosti se vrátit nelze. Respektive lze, ale bude to v situaci postupujících krizí všech úrovní znamenat kolaps životní "úrovně" a populace na úroveň počátku tohoto sekulárního cyklu, což je globálně cca 1 miliarda a pro České země cca 4.5 milionu a níže.

Globální problémy nemají lokální řešení. A pokusy o lokální řešení budou nekompromisně smeteny globálními vlivy. Česká republika nemá šanci sama efektivně řešit situace typu globální finanční krize, klimatická změna, masivní přesuny obyvatelstva apod.

Naivní zpívánky skupiny Ortel na faktech nemění absolutně nic, respektive možná působí svým posluchačům krátkodobou úlevu a pocit síly ze skupinové identity. Dlouhodobě však jsou součástí problému, nikoliv řešení, které leží v unifikaci lidstva, nikoliv fragmentaci.

4 2
možnosti
JB

Já svým způsobem Ortelu taky fandím.

Dokud se všichni já-nejsem-rasista-ale-ové můžou hezky po česku realizovat posloucháním protestsongů, tak je klid a pár bezvýznamných hudebních cen pro podprůměrné muzikanty je přijatelná cena.

Hlavně si hezky nahlas zazpívejte, ať se cítíte jako ti praví hrdinové :-)

0 0
možnosti
Foto

Srdcem k vlasti? Leda že má v náprsní kapse šrajtofli; jen kalkul a ubohost, co do kvality i jinak, lidsky - a vlastenectví (?) jen prázdná fráze ... a nevidí to s prominutím jen hlupák, nebo křivák. RvRv:-/

6 11
možnosti
DK

Moc to koukam neunasite:-). Vy ho znate, predpokladam, ze ne. Kalkul a ubohost v cem? Ze uz zpiva asi dvacet let o podobnych vecech? Predtim, nez byl znamy, tezko to delal pro penize. A prazdne fraze to jsou mozna tak pro oikofoby a lidi, co se opupinkuji, kdyz slysi slovo narod a podobne "nadavky. Jen hlupak a krivak takto nekonstruktivne pomlouva uspesnejsi:-P.

9 3
možnosti
PN

Ortel je dobrej, ale Orlík byl lepší. Takže se ani nedá říci, že dobrý je proro, že stojí na ramenou obrů. Když obdivujeme někoho, kdo je menší než jeho předchůdce tak je to špatné.

1 0
možnosti
JK

J73a48i 20K17u75d53o

2. 3. 2017 15:33

Já jsem si Ortela poslechl také a jako starý zavilý rocker tvrdím, že je to špatná kapela s mizeným zpěvákem a primitivní tvorbou. Nekomentuji tzv. nacismus nebo rasizmus jeho textů, ani si nemyslím, že by měl být nějak zakazová nebo stíhán....jen z čistě hudebního hlediska je to fakt bída :-(

9 4
možnosti
LM

Proč mě osobně ORTEL vadí?

- Před skupinou Ortel založil a hrál její frontman ve formaci Conflict 88

- Conflict 88 je plzeňská neonacistická kapela, která vznikla v roce 1994. Čísly 88 ve svém názvu odkazuje na nacistický pozdrav Heil Hitler.

- V roce 2007 skupinu zmínila Bezpečnostní informační služba ve své výroční zprávě o extremismu

- A co je dle mého nejdůležitější - za své působení v kapele Conflict 88 se nestydí a nelituje ho.

;-);-);-);-)Rv

8 14
možnosti
DK

On nezakladal Conflict, jen se tam mihnul jako bubenik nebo kdo. A co, ze je nejaka bezpecnostni sluzba zminila asi 12 let potom co uz v te kapele nebyl8-o;-D?

2 2
možnosti

Ortel je obycejny slaboduchy pop bez spetky napadu a kreativity, kdyby nemeli "kontroverzni" texty, tak je nenechaji vystupovat ani na vesnicke zabave. Nejvic se asi hodi srovnani s Orlikem, ktery byl jednu dobu az neuveritelne popularni a kteremu Ortel nesaha ani po podrazky bot.

12 8
možnosti
JF

J50i92r76i 75F52i13a64l81a

1. 3. 2017 13:53

Stejne jako politici si chteji namastit svoje kapsz, i Hnidek si chce namastit svoje kapsy. Tak mu to doprejme, nekdo na plebsu vydelat musi, tak proc ne zrovna Hnidek, vzdycky to muze bejt horsi..

4 7
možnosti
JK

Tak to je opravdu síla! .. Přirovnávat příznivce neonacistické ideologie pana Ortela (resp. tedy Tomáše Hnídka) k slavným českým velikánům a vlastencům

jako byl např. pan Kryl, pan Mácha, pan Palacký nebo T.G. Masaryk...

to je buď drzá nestoudnost nebo neskutečný kus hlouposti a slepoty. ;-(:-/;-O

Autor blogu pan Josef Votípka se asi pokouší ze svých čtenářů udělat hlupáky.

Ten jeho "vlastenec" tj. Tomáš Ortel totiž stál hrdě u zrodu kapely Conflict 88

(symbolický význam čísla 88 asi už není třeba vysvětlovat) a krom jiného hrál v dané kapele oslavné písně i na takovou nacistickou stvůru jako byl Rudolf Hess. Jak se tady v diskusi již nedávno zmínil i např. pan Walter... Ortel zpíval ve svých oslavných nacistických písních texty (cituji doslova):

Rudolf Hess, Rudolf Hess, bojovník za bílou jednotu

Rudolf Hess, Rudolf Hess, naděje pro celou Evropu .. v našich srdcích žije dál... atd.

Myslím si, že takoví lidé jako byl Rudolf Hess, Tomáš Ortel nebo v podstatě nyní i Josef Votípka nejsou se svoji podporou nacistickým myšlenkám žádní vlastenci, ale naopak naší vlasti hodně nebezpeční jedinci.. a zaslouží si jen a jen odsouzení..

a ne náš obdiv.

16 20
možnosti

no vidíte a pan Votípka není jediný, kdo přirovnává Ortela ke Krylovi - je svoboda slova nechte každého, aby vyjádřil svůj názor - nemusíte souhlasit, ale nemusí Vám také rupnou vzteky žilka - nestojí to za to ;-D

16 6
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Vystudovaný ekonom, rodič, snažím se zabývat podstatným.

Seznam rubrik