Diskuse

Česká armáda na scestí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

K21a89r49e36l 48H15a86n92á12k

1. 11. 2014 10:50

Jeden z nejlepších blogů za poslední dobu.

Výborně napsáno. KARMA!

2 0
možnosti
PV

Tento autor má ty články dlouhodobě na vysoké úrovni.R^ Člověka potom těší, když čte myšlenky podobné svým, jen líp sepsané.:-)

0 0
možnosti
PZ

podle meho by to mělo vypadat takto 1. profesionalni armada, ktera je užita za doby míru nebo nějakých protiteroristických operací. 2. Aktivní zálohy měly by být dobrovolné, ale člen by si mohl svobodně rozhodnout jestli se chce zůčastnit misí nebo cvičit jen doma. Pokud by byl válečný stav není samo co rozhodovat. 3. My ostatní u kterých by bylo jasné jestli jsou schopni by při mobilizaci holt vzali flintu protože nebyli cvičení jako aktívní zálohy. Naše smůla. Což už je argument být v aktivních zálohách protože se mi zvyšuje šance na přežití. Zásadní otázka je jiná... proč se mnoho lidí chce vyvázat jakkoliv. a) chybí nám tradice b) mnoho lidí si myslí že za sve občasny se to nevyplatí protože se za ně defakto stydí c) sorta lidí nějak bylo nějak bude hlavně stím nějak vyčurat.... A s tímto by se mělo taky nějak pracovat. No a poslední věc nelze tak podfinancovávat armádu jak se to tu děje od 90'

0 1
možnosti
KV

Marhoul zazil jako mlady chlapec tezkou sikanu na internatu pri studiu stredni filmove skoly. A to ho poznamenalo na cely zivot.

1 0
možnosti
RK

Pane Votýpka, v Afgánistánu nejsme proto, že jsem v NATO, NATO nemá s Afgánistánem nic společného.

0 2
možnosti
KH

K79a61r83e71l 52H83a96n79á48k

1. 11. 2014 10:50

Tak proč naši politici tvrdí, že afghánskou misí plníme euroatlantické závazky?

0 0
možnosti
PM

P52a85v70e86l 98M98a19c46h

31. 10. 2014 23:41

Po precteni clanku pana Votipky me je zrejme, ze je nejspis slusny clovek, ale tak naivni, ze je to az boli. Mozna je to zavinene tim, ze neni schopen toho, pozorovat co se deje ve svete a videt do predu, kam se ten nas svet riti. Skoro ve vsech valecnych konfliktech a ve vsech teroristickych akcich, ktere probihaji v teto minute na vsech kontinentech (krom Antarktidy) jsou muslimove bud na jedne strane a nekdy i na obou. Moderni Wahabi doslovna interpretace Islamu je hrozba vsem mirumilovnym lidem. Nemit dobre vyzbrojenou, vycvicenou a pocetnou armadu by bylo nejen nebezpecne ale i velice nezodpovedne. Pan Mecir pise, ze o tom si muzeme popovidat za 20 let. Ja se obavam, ze to budeme videt mnohem drive.

1 0
možnosti
PV

Článek je pěkný, situace popsaná dokonale. R^

Když ptáčka lapali, tak používali tu historku o třech prutech, které pohromadě nejdou zlomit. Takže původní myšlenka společné obrany byla pěkná, i ekonomicky výhodná, však se všechny tanky sečtou a to bude síla! Jenže to dopadlo stejně jako Varšavská smlouva, hůř, kde se plnily pokyny velmoci (jen ta nás na rozdíl od NATO nezatáhla do válečných dobrodružství na jiném kontinentě). Tak v čem jsme si pomohli?

Ano, místní diskutující odsuzují mladíka, dokonce by mu vlepili pár facek, nevím proč? Jak můžou být dnešní mladí hrdí na svou zem, když jim patnáct let tlučou do hlavy všechny ty pošetilosti o Bruselu a velké Evropě? A to nemluvím o tom, kdo tuto vlast vlastní, tady by se dalo taky s úspěchem polemizovat.

2 3
možnosti
VM

Takze kdyz se podivate do minulosti a nebudete u toho tak kratkozraky jako poutova atrakce, opravdu jste vsichni presvedceni ze uzemni celistvost a bezbecnost tohoto naroda je presne limitovana nasimi zemepisnymi hranicemi?

Obrana proste neco stoji, predsunuta obrana, kterou popisujete jako agresi, stoji vic.

To ze se nas stat rozhodl zucastnit se zahranicnich misi, mimo toho ze to je obrana toho vnejsiho perimetru, je sice nepochopitelne pro prumerneho materialistu ale co si o tomto clanku popovidat za rekneme dvacet let?

4 1
možnosti
JH

J83a94n 86H55l16e45d69í37k

31. 10. 2014 17:10

autor má pravdu, armáda je na nic, žádné nebezpečí odnikud nehrozí a situace ve světě jasně napovídá, nikdo nechce nikoho obsadit==osvobodit, muslímové se uklidnili, většina se vrací do svých domovů a zbytek se plně asimiluje. Na nebesích se objevila zářná duha lásky a lidského štěstí.-- Jak by bylo nelidské obtěžovat mladíky, plně zaměstnanými u počítačů nebo v kamarádské zábavě u zaslouženého piva. A kdyby přece jen něco-- tak se včas vzdáme a přizpůsobíme silnějšímu. I podle vzoru humanisty Eduarda Beneše.

1 1
možnosti
MD

Kdyz uz tu zrovna jsem. Poselstvi clanku tkvi v necem jinem. Nejspise jste si ho jen spatne prelozil.

2 0
možnosti
Foto

O54t88t62o 88Č42e86r17n20ý

31. 10. 2014 16:23

Je zcela jasné, že vnější vojenská hrozba ze strany islámského světa nehrozí, byl by zlikvidován v zárodku, to by se muselo připojit Turecko, aby nějaký islámský útočník získal nástupní prostor k útoku do Evropy a stejně by byl ihned vymazaný z povrchu. Spíše jde o vysoce možnou destabilizaci uvnitř evropských států, kde islám nabírá na síle, hlavně sever Evropy, kde se islám dostává k moci zcela demokratickými prostředky, i když jde především o ústup kamuflovaný politickou korektností.

Takže: profesionální armáda s bojovou jednotkou na úrovni divize se všemi podpůrnými jednotkami, několik samostatných velice mobilních brigád, letectvo=stíhačky, podzv. bitevníky a bojové vrtulníky, aktivní dobrovolnické armádní zálohy v aktivním věku, dále regionální jednotky s lehkou výzbrojí na úrovni samostatných rot využité jako školní pro mládež, dají se využít i jako pomocné útvary při živelných pohromách.

Tato vícestupňová organizace obrany by spolehlivě odrazovala jak vnější, tak a to hlavně, i vnitřní hrozbu ze strany převzetí moci cizích ideologií.

Nejdůležitější je ale vědomí, že svůj domov, svůj způsob života, je třeba si chránit. A to by měl být úkol hlavně pro školy a media. Bez ukotvení tohoto vědomí jsou i větší armády na nic.

13 0
možnosti
MD

Zvlaste poslednimu odstavci ano.

6 0
možnosti
BT

máte to takový mix nebo dort kočičky a pejska, naše armáda prošla obrovskou změnou z útočně postaveného beranidla (beranidla které by vykrvácelo za cizí zájmy v cizích zemích)  pro sovětskou agresi směrem za západ, se stala regionální silou která spoléhá na kolektivní spolupráci se smluvními partnery, změnila se také její výzbroj, jelikož masové útoky tankových sil s použitím levných a jednoduchých tanků se staly anachronismem je nutno mít zbraně sofistikované a moderní a ty jsou drahé, stejně tak jako bylo možno vyškolit spoustu branců kteří byli určeni jen jako odepsané položky při obsluze masově nasazených sil, naučit se obsluhovat dnešní zbraně už zase předpokládá mít drahého profesionála  který dokáže využít všechny možnosti zbraně,

je možné cvičit aktivní zálohy dobrovolníků( a taky se to děje) ale to je zase jen o penězích a chuti oněch dobrovolníků věnovat spoustu času tomuto, vrátit povinnou vojenskou službu dnes je těžké a dle mého názoru zbytečné, na druhé straně tu máme spoustu lidí podléhajících brané povinnosti jejichž použití v rámci armády je nulové

je to velmi složitý problém který hlavně mají před sebou politici kteří mají povinnost určit armádě její cíle a dle toho armáda vysloví své požadavky

2 1
možnosti
JR

J94a61n 98R47á94ž

31. 10. 2014 17:27

Když se o něčem řekne, ze je to složité, znamená to, ze ten kdo to takto označí, nechce to řešit.

Složité není nic, co takto člověk sám s pohodlnosti neoznačí.

1 0
možnosti