Diskuse

Čí je Krym?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Podle Ottova slovníku je anexe legitimní, pokud je založena na výsledku předchozího referenda, kdežto pokud se děje jednostranným prohlášením anektujícího státu, je hrubým porušením suverenity státu.[1] Mnohdy je anexe spojena s válkou nebo použitím či hrozbou síly, například když vítěz války částečně nebo úplně anektuje území protivníka.[2] Podle Charty Spojených národů z roku 1945 je každé použití nebo hrozba násilím vůči teritoriální celistvosti nějakého státu zakázána.[3] Z toho plyne zákaz každé okupace a anexe, která se pokládá mezinárodním právem za agresi.[zdroj?] Avšak také v článku 1 odst. 2 a v článku 55 Charta Spojených národů uvozuje právo národů na sebeurčení (zásada sebeurčení).

1 1
možnosti
JC

Anexí bylo třeba obsazení Hlučínska a Těšínska nově vzniklým Československem. Plebiscit se na tomto území nekonal ani dodatečně (na Hlučínsku byl do roku 1928 výjimečný stav) a tak mužeme tato území považovat za stále okupovaná. Na rozdíl od Krymu.

0 0
možnosti
Foto

Nejvíce se mi líbí věta:

"Do oblasti jsou rovněž vyslány jednotky Pravého sektoru a američtí žoldáci, kteří se střílením do civilistů nemají problém. "

Autor ještě zapomněl na neviditelná letadla, která na to všechno shazovala tuny mandelinky bramborové (mandelinka bramborová  = amerikanskij žuk).

9 3
možnosti
JM

Budou tam mít ruský Las Vegas,to si užijou. Soudruzi z mafie jim vysvětlej co je to ruská svoboda.

Jak vidím to tučné písmo ,tak čichám manipulaci.

Až se zas na Moravě zleje nějaký požírač brouků a vyhlásí samostatnost,tak Slováci pošlou tajná komanda k ochraně Velkomoravanů.

4 0
možnosti
Foto

náš;-D ....není už v otázce něco špatně?;-)

6 0
možnosti
LN

..sorry..ale nedočetl jsem..ta kombinace tučného a normálního písma se číst nedá....

6 1
možnosti
JC

Ale to je škoda, že jste to nedočetl. Jsou tam opravdu zajímavé pasáže.

4 8
možnosti
DH

D96a43v53i81d 11H50r58b86e94k

22. 4. 2014 17:27

Je opravdu pozoruhodné, jaký blábol dokáže někdo napsat. Jenže už základní premisa je špatně a když je něco špatně, nic dobrého z toho nedostanete.

6 4
možnosti
MB

To musí být pro spoustu lidí pohroma, když při volební účasti 82,7 % bylo na Krymu pro připojení k Rusku 96,8 %. A na Krymu prý žije jen 58 % etnických Rusů. Takže pro připojení k Rusku se vyslovilo i spoustu Ukrajinců a Tatarů. A ještě trpší pilulka byla, když z 18 000 ukrajinských vojáků přešlo na druhou stranu 16 500.

8 2
možnosti
JF

A proč by to měla být pohroma? Nesmíte to tak prožívat a život pro vás už nebude "trpší":-)

7 3
možnosti
PB

..... trošku emotivní, ale jinak směřujete k podstatě problémuR^ karma

8 4
možnosti
JC

R^Napsal jste spoustu toho, co se některým líbit nebude (už se ozývají), ale taková je skutečnost.

8 9
možnosti
JF

Hlavně, že se to líbí vám  Chrástku/ Dostálku. Vy jste cílová skupina pro takové hlouposti a jen vy je dokážete náležitě ocenit.:-)

7 4
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Vystudovaný ekonom, rodič, snažím se zabývat podstatným.

Seznam rubrik