Diskuse

Šmejdi okrádají i nezaměstnané. Koho si vyberou příště?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pláčete bohužel na špatném hrobě. Proč by měli být lidé před těmito "podnikateli" nějak chráněni? Každý má za sebe svou zodpovědnost a pokud je jednodušší nebo přímo hloupý a nechá se nachytat, tak je to jen a jen jeho věc. Sice je to smutné, ale pokud jste si nevšiml, tak naše společenské zřízení je kapitalismus. A ten přímo předpokládá, že budou lidé úspěšní. A když jsou jedni úspěšní, tak to v kapitalismu musí být vždy na něčí úkor - na těch méně úspěšných, či přímo neúspěšných. Chcete-li přímo hloupých.

1 0
možnosti
PN

P88e85t79r 24N29o27v63á60k

10. 8. 2015 20:26

Tak pokud se někdo na tyhle úchylnosti nachytá a chce "budovat impérium" a platit za podobné žvásty, tak asi sám moc v pořádku nebude. Nicméně ani tak nemá žádnej "šmejd" právo zneužívat cizí mentální nedostatečnost.

1 0
možnosti
JV

Jenže podle všeho je tu zneužívání mentální nedostatečnosti legální, a to je na tom to největší svinstvo.

1 0
možnosti
ČP

Naprostý souhlas. A že takových šmejdů je.

0 0
možnosti

Pravdu díte, sám se toho ovšem nezůčastňuju z jednoho důvodu - nevěřím jim, že si sami tolik vydělali. Kdyby totiž ano, proč by potřebovali vyděůávat ještě pomocí kursů. a navíc si tak vytvářet konkurenci;-D

1 0
možnosti
JK

Proč by se takovýhle poradci nedali najmout, aby šli na ten pohovor za mě? Vždyť přece dělat dobrý první dojem a odpovídat na otázky typu :"Jaké jsou vaše slabiny?" nejlépe umějí právě podobní podvodníci a hochštapleři.

A dalo by se to dokonce posvětit zákonem stylem: Neexistuje důvod, proč by se měl kdokoli válet doma, jen protože je ťuňťa, co se neumí prodat a proto má právo poslat sebe nájemného podvodníka (Říkalo by se mu nějak lépe, třeba osobní zástupce)

0 0
možnosti
AS

A32d98a44m 91S14t75a16v78a

10. 8. 2015 18:26

"Koho si vyberou příště?": Další trouby

1 0
možnosti
JV

Jenže potrestán by měl být podvodník, ne trouba. Šmejdské jednání by mělo být tvrdě zakázáno zákonem. Jenže to by se pak řvalo, že je tu regulace a bolševik. Takže je tu raději necháme řádit.

0 0
možnosti
VK

Šmejdi jsou především politici a úředníci - ti okrádají naprosto ve velkém úplně všechny. Zmínění obchodníčci dělají jen obchod - a pokud podvádí, tak ať je okradení zažalují.

4 0
možnosti
JV

"tak ať je okradení zažalují." Jistě. Jenže to není tak jednoduché a přístupné pro všechny. Někoho zažalovat znamená mít na to peníze, čas, nervy a zdraví. Tihle moc dobře ví, že podvést nezaměstnaného, důchodce, nebo invalidu jim zajistí, že se tito soudit nebudou, neb na to nemají - viz. shora. Tohle by měla řešit legislativa jako taková.

0 0
možnosti