Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Proc se komunisti misto toho skrehotani radeji neodstehuji treba do severni Koreje ? Tam je taky "jenom socialismus" a praci maji vsichni.

Misto toho ta svoloc zuri a chce, aby se o nich prestalo mluvit a aby se na jejich svinstva zapomnelo. Rv

2 2
možnosti
KD

A ty půjdeš na Haiti ?;-D

2 1
možnosti
AK

Komouši jsou pryč, šli od válu a nikdy se nevrátí - bez nové války, Jalty, Teheránu, Postupimi a Sovětského svazu za zády to není možné, i kdyby pro politický návrat před rok 1989 hlasovalo 100% obyvatel.

To je jasné jak autorovi blogu, tak všem občanům mimo uzavřená oddělení psychiatrických léčeben. A pak je samozřejmě na místě otázka:

"Tak proč proti nim pořád bojujeme?"

Je to jen obdoba zastydlé puberty? Jednou bojovník proti komunismu - dosmrti bojovník proti komunismu?

Část politiků i nás občanů pořád žije v minulosti a vyřizuje si účty s komunisty a Ruskem (když už se to smí). To by nebylo tak špatné, kdyby z toho neplynula jejich neochota vnímat a řešit aktuální problémy.

Hlavně je v tom ale manipulace a kalkul - kdo ovládá minulost, řídí budoucnost. Minulost je politiky používána jako bariéra proti změnám v současném systému. Každá kritika současného stavu, kdy na nás politici kašlou, lžou nám a okrádají nás, je interpretována jako nostalgie po minulém režimu. A tak se minulý režim a jeho interpretace stávají silným nástrojem manipulace a udržení nezměněného nedobrého stavu politiky a země. Chápu politiky, že tento nástroj používají. Byli by hloupí, kdyby to nedělali, ale nechápu nás občany, že se tím pořád necháme oblbovat. A až bude před volbami, to se zase vyrojí zástupy "bojovníků s komunismem" a zase najdou řadu lidí, kteří je neprokouknou a zvolí.

3 1
možnosti

I33v73o 21Ž68á22č52e51k

15. 7. 2014 3:13

Když někdo napíše takovou kravinu jako autor, tak proč bych mu nemohl vzkázat, že s ním nesouhlasím? Tím nebojuji proti komunistům, jan jednomu konkrétnímu člověku sděluji, že je ....

3 1
možnosti
PK

P96e18t42r 95K52u75č60e89r18a

14. 7. 2014 20:55

Pokud se nejaky stat snazi zavest nejakou novou, nebo obecne znamou, ale cizi ideologii, nezrika se tim svoji identity, historie ( nazveme to treba tou destrukci ), ktera byt muze, a pravdepodobne bude v rozporu s onou ideologii? Tim nechci rict, ze zmena k lepsimu je spatna.

0 0
možnosti
Foto

další bolševik, co by rád staré časy....smůla, soudruhu. Jsou v tahu.:-P

7 2
možnosti
KD

Je zajímavé, že tak zvaní studentští vůdci z listopadu 1989 byli vysokými funkcionáři SSM ( Zálohy Komunistické strany Československa ;-D). Na Fakultu žurnalistiky Karlovy university se mohli dostat jen lidé s brilantním kádrovým posudkem a případní adepti spolupráce s StB. Na to si třeba pánové ( tehdy soudruzi ) Mejstřík, Pavel Žaček, Bartuška, Monika Pajerová a další nemohou nijak vzpomenout. Pavel Žáček byl dokonce brigádním referentem ;-D fakultního výboru SSM. Asi tak chtěl rafinovaně sabotovat socialistické hospodářství.

Málo se ví, že Václav Havel byl pravděpodobně členem KSČ v letech 1954 - 1967 ( dnes je to státní tajemství ;-D ). Zmínka o něm je v americkém vydání knihy Mlynáře " Mráz přichází z Kremlu" z roku 1978;-D

1 4
možnosti
JD

;-D Další demagog a lhář, vy se dnes rojíte.

Jj. brigádní referent je totiž kovaný kádr a zajišťuje přímý vstup do ÚV.;-D

A zkusit se slovem pravděpodobně tvrdit o členství pana Havla v KSČ už je fakt styl Rudého Práva. Asi proto se člen KSČ dostal maximálně na večerní střední školu a studovat divadlo už nemohl vůbec. To totiž jasně ukazuje na jeho členství. 

To byli soudruzi ale darebáci, do KSČ ho vzali i jako buržoazního synka, ale do školy ho nepustili.;-D

Jste šašek.

4 2
možnosti
Foto

Promiňte, ale to, co jste napsal, je spíše destrukce Vašeho myšlení. Ta společnost byla prostě nesvobodná. Neoponujte tím, že dnes je svobodná a máme bezdomovce, zbytečné exekuce, bývalé to či ono na rozhodujících postech. Ti však byli voleni svobodně, na rozdíl od nepovinně povinně zvolených dříve.

Zbytečné lamentování nad chováním těch či oněch. Každý se choval a chová podle svého naturelu. Taková je dnes i celá společnost. A ten naturel si přinesla právě z těch bývalých časů, kdy nebyli nezaměstnaní, ale byli, jen jinak, bezdomovci, ale byli, v blázinci nebo v kriminále, většina lidí stejně škudlila, protože mzdy byly nízké a stát to kompenzoval, že toleroval mírné rozkrádání podle zásluh, pracovní podmínky často hodně špatné, životní prostředí jakbysmet, plýtvalo se vším a nedostávalo se skoro všeho. Hlavně možnosti si zařídit život sám pro sebe bez nepřirozených omezení.

Holt "svoboda opravdu není poznaná nutnost".

9 0
možnosti
AK

Státy před a za železnou oponou považuji za zcela srovnatelné z hlediska míry svobody i nesvobody (kontroly).

Lišily se jen tím, do jakých oblastí zaměřily kontrolu a kde nechaly svobodu.

Západ podrobil kontrole vše co souvisí s prací, podnikáním a hromaděním zisku. Každá kontrola ovšem vyžaduje značné náklady a tak ponechal Západ značné oblasti života mimo kontrolu - oblast lidských a občanských práv.

ČSSR ke své škodě rozvrhlo oblast kontroly a oblast svobody přesně opačně - v oblasti práce a výroby byla nastolena naprostá svoboda, pro mnohé byla setřena hranice mezi prací a odpočinkem. Tolik báječné svobody, kolik zažil v práci průměrný zaměstnanec národního podniku v ČSSR, nezažil žádný zaměstnanec na Západě.

Pro ČSSR se jeho kombinace svobody a kontroly stala osudnou, protože stále rostoucí náklady na kontrolu celé oblasti liberálních práv a svobod už neměl kdo hradit. Nízká produktivita práce už nedokázala zajistit ani výrobu vlastních okovů. A rok 89 tak vnímám jako návrat k úspěšnější kombinaci kontroly a svobody - ekonomických nutností a občanských svobod.

1 0
možnosti
PV

Pan Hermánek na 80, já rozhodně na 100!R^

0 1
možnosti
Foto

Autore, prostudujte si životopis pana Augustina Navrátila, který byl zavřen do blázince jen proto, že chtěl soukromě hospodařit, na malých kouscích své půdy byl mnohem úspěšnější, než JZD a organizoval petici za lidská práva. 

Máte v zásadě pravdu v tom, že pokud někomu stačí plné břicho, major Zeman stokrát jinak a pocit, že všichni jsou na tom stejně, pak mu socialismus vyhovoval.

Pak jsou jedinci, kteří chtějí cestovat, číst co chtějí, vyznávat svou víru dle tradice svých otců a vychovávat své děti po svém -  a ti museli nutně narazit.

Aktivity paní Sommerové jsou vedeny jen proto, že existuje - a to i na tomto blogu - hodně jedinců, kteří onu etapu naší společnosti idealizují a vytvářejí pocit, že tu byla idyla. On ten režim byl totalitní a ovládal vás od narození až po smrt /i tu měl třeba profesor Patočka násilnou a Stb mu kazila i jeho pohřeb.

Paní Sommerová má - i na rozdíl od vás - historickou paměť.

9 0
možnosti

A vzhledem k minulosti paní Sommerové je otázkou, zda-li je to důvěryhodné, že ano. A zda to není čistě účelové.

0 1
možnosti
Foto

Inteligentní lidé ještě nevymřeli a já jsem tomu rád. Samozřejmě, karma R^

1 10
možnosti

Vážení diskutující, v tomto případě by bylo dobré, kdyby každý z vás dal do příspěvku své datum narození. Pak doporučuji koukat se na filmy z dob socialismu. Nesledovat děj, ale exteriéry a drobnosti z okolí herců. Tak na tom uvidíte, jak se žilo. Zvlášť dobré jsou na to filmy z venkova. Běhá někomu mráz po zádech při sledování filmu Vesničko má, středisková? Co Chalupáři, ti teď běží. Vždyť je to z toho "komunismu". Akorát, že ty peníze ještě nezrušili :-)

0 5
možnosti

Jo, já jsem ročník 59. Za socíku jsem chodil do práce, lil do sebe pivo a sjížděl punkrockové desky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS