Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo, takhle od stolu se dají vymyslet všelijaké systémy. A všechny se nám budou jevit lepší než to co vidíme v praxi. Jenže teorie ještě nikomu štěstí nepřinesla a praxe dokáže obrátit naruby úplně vše a vždy, ať chcete nebo ne, tak zvítězí zákon trhu, který jediný určí jak dlouho a do jaké míry budou voliči ochotni snášet to či ono.

0 0
možnosti
JV

Děkuji všem za názory a příspěvky. Ke své osobě uvádím, že jsem studoval na soukromé ekonomické univerzitě. Promoval jsem 17.9.2013 s titulem Ing. O rozložení politického spektra tak, jak jsem jej uvedl netřeba pochybovat, je standardním učivem v předmětu politologie. Informace lze dohledat i na Wikipedii. Chápu, že jsem někomu mohl zbořit dosavadní iluzi o fungování naší parlamentní demokracie, a že střet s realitou může být pro někoho, kdo nestudoval a ne skládal zkoušky z politologie, sociologie, práva, diplomacie, veřejné správy, veřejných financí, ekonomie apod., příliš tvrdý. Má někdo nějaký dobrý nápad, proč by se námi zvolení politici pro nás měli strhat a našemu blahobytu obětovat nejlepší léta svých životů?

0 0
možnosti
AK

Napřed je třeba najít příčiny toho, proč na nás politici kašlou, proč nám lžou a proč nás okrádají.

Protože se jim to vyplácí, že?

Tak je třeba způsobit, aby se jim to vyplácet přestalo a v tu chvíli budeme mít stejně mravné politiky a občany jako třeba v sousedním Německu.

Stačilo by jejich zákony přeložit do češtiny a prohnat parlamentem.

Neodvratnost trestu, ne jeho výše, to působí preventivně.

0 0
možnosti
JP

vas volebni system nelze akceptovat z jednoho prosteho duvodu - neexistuje konzervativni, nedejmarx socialisticky politik, ktereho bych byl ochoten volit ... a to proste NIKDY:

0 0
možnosti
MC

RvRvMáte to opravdu dobře populisticky vymyšleno. Jenom tak trochu jste opomenul ten kapitalismus, přestože jste vrchovatě použil socialismu.Tím jste opomenul hlavně to co vás ekonomie měla naučit. Jste poučkovým příkladem intelektuála, který je pro společnost nebezpečný. Už z tohoto důvodu je nutno, aby se vysoké školství hradilo ze soukromých prostředků. Souhlasím níže s paní Sylvií Šporkovou.

1 0
možnosti
Foto

K18a26r55e22l 15R65a53d41a

20. 9. 2013 23:52

R^ Potěšil jste mě. Mám vždy radost, když lidé přemýšlí hlavou. Co se týče politiků, měl by volič přemýšlet spíš o jejich charakteru, než o heslech z plakátů. Většinu těch současných bych vypráskal bičem a byl by to ještě mírný trest.

0 2
možnosti
MC

RvSocialismus, ale nemá hlavu ani patu.

0 0
možnosti
AK

Souhlasím s autorem.

Úkolem politiků je rozdělit napřed sebe a pak národ na levici a pravici a předstírat, že si konkurují.

Jediné, nač se volič může spolehnout je to, že ať je to ten nebo ten, nedostane sice koštětem, ale něčeho příjemného se mu ubere a něčeho nepříjemného se mu přidá...

Proto já osobně budu volit stranu " Dáme vám už konečně pokoj"

Teď ještě aby taková vznikla...

2 0
možnosti
MC

Stačí se porozhlédnout. Ona existuje.

0 0
možnosti
EP

Aha, tak svoboda plodí hamižnost a čím více člověku regulujeme život, tím více smýšlí srdcem a žije pro druhé. Pokud vám to ještě nedošlo, tak hamižnost je jednou z nejpřirozenějších lidských vlastností a každému, ať už si to přiznává nebo ne, jde o peníze až v první řadě.

2 0
možnosti
VV

Nemůžete soudit ostatní podle sebe.

1 2
možnosti

Když už o něčem píšete, zkuste si o tom taky něco zjistit...třeba že postoj člověka (politika, strany) se určuje na základě dvou os - horizontální, kde je na jedné straně levice a na druhá pravice - a vertikální, kde je nahoře liberalismus a dole konzervatismus (a socialismu do toho prosím netahejte - to je zas jiná kategorie). Nebo to, že pojem pravice - levice skutečně nevymysleli novináři...atd. atd.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS