Je Charlie Hebdo příprava na válku?

V Paříži se dne 7.1. 2015 stala jedna z dalších vražd, jakých se na celém světě odehrává mnoho. Vraždilo se například v amerických školách, ve Španělsku, v belgickém Lutychu, v Norsku, v ruském Volgogradu a na Ukrajině dokonce i formou bestiálního mučení s bilancí tisíců obětí. Nikdy však těmto akcím nebyla v Evropě věnována taková pozornost, jako letošním vraždám v Paříži. Skoro to vypadá, že ti jediní správní lidé, za které má smysl giganticky truchlit a protestovat formou milionové demonstrace, jsou pařížští novináři.

Je příznačné, že příslušné francouzské orgány, obdobně jako ukrajinské v případě údajné ruské střelby na Majdanu nebo sestřelení letu MH17, již od počátku věděly, že se jednalo o teroristický čin příznivců Islámu a prozápadní média to s přisluhovačskou horlivostí předala západní veřejnosti, která okamžitě zahájila nenávistné útoky na Islám. Západní lidé jsou pobouřeni smrtí několika cynických novinářů, kteří se živili zesměšňováním duchovních hodnot a kulturních tradic národů, ale tisíce mrtvých, někdy i brutálně umučených jihovýchodních Ukrajinců, kteří nikoho neznevažovali a byli dobrými lidmi, nejsou jejich zájmu hodni ...

V Paříži nějací lidé zabili jiné lidi a v celém případu existuje příliš mnoho nesrovnalostí na to, abychom snadno uvěřili, že se nejednalo o akci zahraniční zpravodajské služby. Naprosto volné ruce při provedení akce „teroristů“, nápadná snaha útočníků – dle expertů profesionálů po sobě zanechat "ty správné" stopy, extrémně medializované dramatické pátrání, podezřele předem avizované a vzápětí ze strany pronásledovatelů ochotně splněné přání „teroristických bratří“ zemřít mučednickou smrtí, zahlazení stop formou zlikvidování útočníků včetně rukojmí a  "nečekaná sebevražda" hlavního vyšetřovatele, vyvolávají silné pochybnosti o motivu akce z náboženských důvodů a spíše přisvědčují dalším geopolitickým hrátkám „velmoci“, o jejichž pozadí se můžete více dozvědět zde https://www.youtube.com/watch?v=dZo5-yYwdxQ.

Historie zná celou řadu případů, kdy povraždění nevinných s následným obviněním nevinného, na jehož majetek měli padouchové zálusk, je běžně využívanou taktikou. Principiálně stejné špinavosti se, zejména v geopolitice, odehrávají dodnes. Při troše znalosti historie a větší kritické pozornosti probíhajícím událostem, lze vysledovat nápadné souvislosti a pochopit, že žádná válka nevypukne z ničeho nic, vždy je připravena nějaká falešná záminka. To lze ověřit na válkách ve Vietnamu, Grenadě, Panamě, Iráku, Srbsku, Afghánistánu, Sýrii, Egyptě, Pákistánu, na Ukrajině a dalších.

Porovnáním je možné dovodit, že iniciátorem novodobých válek je „velmoc“, která v zemích, ve kterých chtěla rozpoutat války, vždy viděla diktátory, škůdce svobody, demokracie, komunisty, teroristy a Hitlerovce, někdy i držitele hromadných zbraní. Cílem „velmoci“ není poctivě informovat o událostech, ale získat přízeň veřejnosti pro válku a získat vliv v oblastech, které disponují strategickými zdroji.

Veřejnosti předhozený motiv islámské odplaty časopisu Charlie Hebdo za zesměšňování Islámu není věrohodný, vždyť západní lidé Islám znevažují mnohokrát denně. Otázky rovněž vyvolává neúčast představitelů „velmoci“ na pařížském pochodu proti terorismu. O skutečném motivu a organizátorech akce budeme vědět více až podle následných akcí, které pravděpodobně budou spočívat v tlaku na omezování svobody internetu pod taktovkou „velmoci“, v tlaku na větší vojenskou angažovanost Francie po boku USA v zemích, které mají ropu, s již tradičními hesly boje proti terorizmu, za svobodu a demokracii.

Zakládá-li se výše uvedené na pravdě, potom plán vyšel skvěle. Lidé uvěřili, že za útokem stojí Islám, Paříž se stala světovým centrem boje proti terorismu a pro válku proti Islámu je tak veřejné mínění Evropanů získáno, semínka nenávisti jsou zaseta. Možná ještě bude zapotřebí získat větší náklonnost a vojenskou sílu Němců i Britů, a obdobné útoky „islámských teroristů“ lze tedy předpokládat i tam. Francie, Velká Británie a Německo totiž jako jediné členské země NATO mají skutečně silné akceschopné armády, které lze ve válkách "velmoci" skvěle využít - samozřejmě jen v případech, kdy je tomu nakloněno veřejné mínění...

Nepokoje, terorismus a války vždy vyvolává hrstka mocných, kteří sledují jen svůj prospěch, bez jejich manipulací si normální lidé neubližují. Nevěnujme pozornost uměle vyvolávaným vášním, nenechme se strhnout do uměle vyvolávané agresivity a nenávisti. Místo zabývání se nesmyslnými hrami mocných a živení pocitů nenávisti a rozhořčení, zkusme svoji pozornost zaměřit na konání dobra, pomáhejme lidem, kteří to potřebují, usmějme se na sebe i druhé a živme lidskost a lásku. Čím více dobra, Lásky a lidskosti naší Zemi přineseme, tím méně prostoru bude pro nenažranost, soupeření, nenávist a války.

Pařížská megademonstrace proti „terorismu“ nic dobrého nepřinese, je třeba začít konat dobro, být na sebe hodní, nepodněcovat nenávist, vzdělávat se, ověřovat zprávy, umět rozpoznat a obrnit se proti manipulaci, diskutovat o tom, co dobrého můžeme udělat pro druhé. Zlo je ve výsledku vždy jen zlo, je jedno, zda menší nebo větší. Každé zlo se s časem multiplikuje a plodí další, větší zlo. Je pokrytecké rozlišovat, zda je větší zlo ve jménu svobody slova veřejně zostuzovat stamilióny muslimů nebo zabít několik francouzských cyniků, kteří se živili zesměšňováním druhých. Obojí je špatně, zvláště když nevíme, kdo za útoky stojí a čím zájmům nejlépe poslouží ...  Dokážeme včas rozpoznat historičnost okamžiku a konáním dobra zabránit příštím válkám a dalším mrtvým civilistům?

„Každý z nás může v kterýkoli okamžik zemřít z různých příčin a jediné, čeho budeme v okamžiku smrtí litovat je, že jsme se nestihli duchovně zdokonalit a spojit se svojí Duší.“

http://www.hlavnespravy.sk/islo-vo-francuzsku-o-tero%E2%80%A6/499799

http://www.hlavnespravy.sk/komisar-ktory-vysetroval-utok-na-charlie-hebdo-bol-najdeny-mrtvy/499993/

Autor: Josef Votípka | pondělí 12.1.2015 12:21 | karma článku: 24,67 | přečteno: 2581x
  • Další články autora