Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šťastní lidé pod vlak neskáčou

Dnes jsem se, stejně jako každý pracovní den, dostavil na vlakové nástupiště, abych absolvoval cestu do zaměstnání vlakem. Již více než dvanáct let denně dojíždím 114 km tam a 114 km zpět a pozoruji strmý trend nárůstu mimořádných událostí na trati z důvodu sebevražd, respektive lidí, kteří byli přejeti vlakem. Co je k tomu nutí a jak se jejich zoufalé činy vrací společnosti?

Zatímco jsem až do roku 2012 při svých pravidelných jízdách na jedné trati zaznamenal čtyři zpoždění, jejichž příčinou byli vlakem přejetí lidé, jen v letošním roce jsem jich zaznamenal pět. Na jedné trati a jen při mých pravidelných jízdách. Samozřejmě, že se může jednat o statisticky nedoložitelnou náhodu, statistický průzkum na toto zadání nikdo nedělal, a kdyby ano, zřejmě nebude politicky žádoucí zveřejňovat jeho výsledky.

A tak se nám karmický kruh našich osudů uzavírá. Lidé volí soupeření, boj o majetek, preferují individualismus a osobní schopnosti před odpovědností k celé společnosti, volí pohodlnost, škodlivé potraviny, podporují sexuální úchylky a perverzity a další formy materiálního konzumu. Málokdo z těchto lidí si však uvědomuje, že přílišné materiální zaměření generuje společensky negativní jevy, jako jsou pověstná havlovská "blbá nálada", hádky mezi blízkými, deprese, zoufalství, strach, pocity marnosti, zbytečnosti a zkaženého života, které často končí sebevraždou.

Takovéto sebevraždy pak mají vliv na tisíce cestujících desítek vlakových souprav přímo postižených zpožděním, na jejich desetitisíce kolegů, rodinných příslušníků, přátel a známých, a na statisíce až miliony ostatních, kteří o tom mluví, protože si to přečtou v novinách, nebo se o sebevraždě dozví z televize. Do mozků všech těchto lidí pronikne negativní energie, která následně živí a podporuje zmíněné materiální zaměření. Následkem takto materiálně roztočeného karmického kola osudu je jako bahno nabalená neúcta k lidskému životu v podobě jeho dobrovolného sebepoškozování nezdravým životním stylem, agresivitou, lhaním, nevšímavostí, násilím, válkami nebo sebevraždami.

Lidé ve svých volbách úmyslně i nevědomky volí zlo a vrací se jim zlo. Čím více budou lidé preferovat individualismus a soupeření o majetek, tím více bude přibývat negativních společenských jevů a sebevražd, které jejich životy ovlivní přiživováním negativních energií v podobě následků při zpoždění vlaku, chudoby, zranění a smrti při násilí, teroristických činech, válkách a sebevraždách.

Šťastní lidé pod vlak neskáčou. Zítra, pozítří a možná ještě i za pár let budu stále jezdit pravidelným vlakem po stejné trati a může se stát, že četnost mimořádných událostí na trati s následným zpožděním vlaků již bude natolik neúnosná, že budu nucen, stejně jako mnoho jiných cestujících, kteří denně dojíždějí do zaměstnání vlakem, využít jiný dopravní prostředek a přispějeme tak ke zhoršení životního prostředí a našeho zdraví. 

Šťastní lidé neskandují ani neskáčou. Zlo lze nevidět, popírat, tolerovat, podporovat, ale nemá vůbec žádný smysl s ním bojovat, nelze jej přelstít či porazit. Zlo vždy plodí jenom zlo a je jen jediný způsob, jak může zmizet z našich životů. Chovat se a jednat tak, aby se lidé kolem nás cítili přirozeně šťastní. Šťastní lidé nepotřebují lichvářské půjčky, šířit nenávist proti jinému národu, lhát, krást, soupeřit a podvádět. Šťastní lidé nejsou osamocení, agresivní a nenažraní. Nepotřebují brutalitu, sexuální perverzity, vulgaritu, nenávist, násilí a války. Šťastní lidé se netrápí, neničí a neumírají. Šťastní lidé se mají rádi, šťastní lidé žijí doopravdy ...

Autor: Josef Votípka | středa 2.7.2014 10:42 | karma článku: 22,08 | přečteno: 1560x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Vystudovaný ekonom, rodič, snažím se zabývat podstatným.

Seznam rubrik