Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zvítězilo dobro, ne Putin

Je tomu již několik měsíců, co lidem nezvolený ukrajinský "prezident" Turčynov propagoval a posléze zahájil, dle jeho slov, "speciální vojenskou operaci" proti "teroristům", kteří terorizují obyvatele jihovýchodní Ukrajiny. Této operaci předcházely nepokoje tamějších obyvatel, kteří si nepřáli regionální vlády dosazené kyjevskými samozvanci, když se právě tito samozvanci při svržení vlády demokraticky zvoleného prezidenta Janukoviče dopouštěli, ponechávali bez povšimnutí a kryli ty nejzavrženíhodnější zločiny proti lidskosti, včetně porušování základních demokratických principů.

Je pravdou, že místní obyvatelé na jihovýchodní Ukrajině obsadili správní budovy, vzali útokem posádky milice a vzali si jejich zbraně. Tito lidé, spolu s bývalými členy neuváženě rozpuštěného Berkutu, pak vytvořili základ domobrany, ke které se postupně přidávali další dobrovolníci a oddíly, včetně zahraničních. Odhodlání a motivace domobrany k boji byly podporovány i hlasitými výzvami ukrajinských politiků k zabíjení a vyvraždění Rusů, kteří na jihovýchodě Ukrajiny žijí.

Turčinov vyhlásil svojí "speciální operaci" a první úsměvy vzbuzující jednotky ukrajinské armády na stařičkých „minitančících“, posetých mužíky v kamufláži, vyrazily do boje proti teroristům. Hladoví a vyčerpaní vojáci dojeli do oblasti a místo teroristů sužujících místní obyvatele narazili na pokojné lidi, kteří jim dali jídlo a vysvětlovali jim, že je nikdo neterorizuje a ať jedou domů. Některé jednotky ukrajinské armády se vrátily domů, jiné se přidaly k domobrancům, včetně zbraní.

Kyjevská samozvaná vláda po takovém fiasku přistoupila k vytvoření nových ozbrojených sil z militantních jednotek Pravého sektoru, propuštěných trestanců, ze zahraničních žoldáků a z většinou násilím odvedených "branců" pod pohrůžkou tvrdého osmiletého vězení. Tato armáda ale byla demotivovaná, měla strach z údajných Rusů, trpěla hlady a chyběl jí výcvik. V takové situaci se pak nelze divit, že útoky několikatisícové armády dokázalo úspěšně odrážet několik stovek motivovaných bojovníků, kteří hrdinně chránili své ženy a děti, a kteří již, kromě svých životů, neměli co ztratit.

Z takovéhoto nepředpokládaného vývoje měla CIA i kyjevské velení zamotanou hlavu a jejich specialisté na propagandu přišli s verzí, že v oblasti bojují speciální ruské bojové šestičlenné oddíly profesionálů, kteří za pomoci nejmodernější výzbroje odvedou hlavní práci, a domobrana pak jen dočišťuje. Tito profíci jsou v takovémto pojetí zřejmě vybaveni i „neviditelnou“ technologií Stealth, jelikož je nikdo při práci neviděl.

Každé sestřelení letadla či vrtulníku je, západními médii sloužícími americko-ukrajinské propagandě, okamžitě označováno za něco,  domobranou (vybavenou zabavenými RPG, protileteckými kulomety a dalšími zbraněmi) neproveditelného, a za jasný důkaz účasti Ruska v konfliktu. Přičemž už Majdan ukázal, že zbraně má na Ukrajině prakticky každý, že není problém si opatřit třeba protiletecký kulomet.

Aby neschopná kyjevská vládní chunta (junta) se svojí neschopnou armádou zlomila odpor domobranců, uchýlila se k tomu nejhoršímu, co nelze nazvat jinak, než zločiny proti lidskosti. Za použití stíhaček, bombardérů, dělostřelectva, raketometů a tanků začala plošně bombardovat městské čtvrti a srovnávat obce se zemí. Ukrajinská armáda zahájila systematické vyvražďování civilního obyvatelstva, aniž by domobrancům způsobila výraznější ztrátu. Jednotky tvořené z příslušníků Pravého sektoru nelidsky dobíjeli raněné, po bombardování bylo zpozorováno použití bílého fosforu a biologických zbraní.

Lživá kyjevská propaganda, kromě ukrajinských, nejvíce živená americkými a českými médii, dostává pořádně na frak v okamžiku, kdy civilní obyvatelé z jihovýchodu neprchají před zlými agresivními imperiálními Rusy - teroristy směrem na západ, ale přímo do jejich ochranné náruče. A dokonce i pro toto našla vysvětlení. Nejde o desetitisíce uprchlíků, ale o běžné turisty. Korunu všemu ovšem nasadil sám ideový původce "speciální operace" Turčynov svým prohlášením, že nevěděl o tom, že mu SBU (ukrajinská státní bezpečnost) o ruském nebezpečí lhala. Ta samá SBU, kterou svěřil do rukou nacistických fanatiků.

A tak se nám situace na Ukrajině pomalu začíná vyjasňovat. Špinavé filtry lživé ukrajinské propagandy, u nás tolik podporované Kalouskem, Štětinou, "uměleckou" frontou hloupých umělců a hlavně Českou televizí, Českým rozhlasem a většinou českých médií, začínají propouštět světlo, dobro ukazuje svoji tvář a nakonec opět zvítězí, jako tomu bylo v dějinách vždy. Jen bláhoví si myslí, že se lze před světlem dobra někam ukrýt. Pouze hlupáci jsou přesvědčeni o tom, že lze pod světlem dobra beztrestně lhát, podvádět a krást.

Světlo dobra nakonec všem nevěřícím rusofobům ukáže, že Putin po celou dobu ukrajinského státního převratu, vyprovokovaného příliš materiálně zaměřenými psychopaty a vyústěného do válečných jatek, nedělal nic jiného, než upozorňoval na špinavé filtry vnímání a pomáhal potřebným, slabším a utiskovaným. Tím zažehnul světlo dobra, které vyhnalo tmu zla.

Teď mohou američtí, materiálně zaměření váleční stratégové přemýšlet o nových super tajných způsobech vedení války za pomoci super vyspělých strategií a technologií, které přece musely Putinovi pomoci zvítězit, aniž by si ve své hlouposti uvědomili, že těmi zbraněmi jsou láska, lidskost, férovost, pravdomluvnost, nenechat se zatahovat do špinavých her, nenechat se vyprovokovat a konání dobrých skutků.

Americké válečné sračky skončí v žumpě, kam patří, a nahradí je následná lživá propaganda, tentokrát zaměřená na to, jak to USA hezky zařídily, aby byl na Ukrajině mír, sankcemi přiměly Putina,… a DOST!...

Přeji Všem čtenářům iDnes krásné prožití prázdnin, dovolených a léta bez špinavých filtrů vnímání reality, politiky a nenávistných diskuzí. Užijme si léto, ne lži a pomluvy :-)

Autor: Josef Votípka | pátek 27.6.2014 9:59 | karma článku: 37,32 | přečteno: 12554x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Vystudovaný ekonom, rodič, snažím se zabývat podstatným.

Seznam rubrik